Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının kesifı yoğunya kapanmasını sağlamaktır.
İnsanların şişko olarak yaneşeliıkları ve bulundukları bütün mimarilarda yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur ve ısı, yalaz gibi yangın faktörlerinin insanoğluın bulunmuş olduğu ortama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılmalıdır.
Yangın merdiveni yönetmeliği gereği tamam strüktürlarda en azca 2 tane yangın çıkışı bulunması zorunludur. Başkaca gestaltlarda bulunacak şahıs sayısına rabıtalı olarak yangın merdiveni çıkış adetsı da arkaış gösterecektir.
Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanmaını da ikna etmek, nasıl davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini riziko teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.
Basamakların alan hoşgörülüliği en az 25 cm, yükseklikleri ise en çok 17.5 cm olmalıdır. Baş istirdat yükseklikleri en az 2.5 metre olması müstelzim yangın merdivenlerinin aynı zamanda her iki yönında korkuluk, set yahut örek bulunmalıdır. Yangın merdivenleri paslanmaz, yaman sızdırmaz ve yanmaz malzemelerden üretilmelidirler. Yangın vakalarında balkon kurtaran yangın merdivenlerinde beşer emniyeti ve emniyet esastır. Yangın merdiveni üreten firmalar, yapım aşamasından projelendirme, düz yazı ve montaj aşamalarına kadar resmi kurumların belirlemiş oldukları standartlara uymak zorundadırlar. ömür bağırsakin ögönen teşkil fail yangın merdivenleri, yangın emniyet ve güvenlik tedbirleri itibarıyla mutlaka profesyonel projeler eşliğinde yeterlilik belgesine sahip firmalar aracılığıyla düz yazı edilmelidirler.
Vadiında mütehassıs ve sertifikalı menşeçılarımızın katkıları ile her projeye şayeste yangın merdiveni üretimi bünyelabilmektedir.
Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı sağlıklı itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik karakol şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı bağırsakin bayağı emeklevsel şekilde vazife yapmalıdır.
Hassaten yangın kapkaloriın kolayca kullanılabilir olması da yangın kapısı hileırken nazarıitibar edilmesi gereken diğer bir konudur. Yangın düzında kâin zihnî özürlü veya pestil insanoğlu sinein hafif çıkış noktaları ve amelî kullanılabilir yangın kapıları bulunması son basamak önemlidir.
Yangın merdivenini tamamlayıcı unsurlardan bir tanesi elbet ki kapılardır. Bu kapılar 360 denli ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 dakika beyninde güvende tutmaktadır. Bunun nedeni kapıların genleşmeye amelî halde üretilmeleridir.
Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere tek yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate hileınarak lazım skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.
Devamlı artan kentleşme ile sorunların olması da muhtemeldir. Bunun muhtevain bina ve iş yerlerinde zaruri kullanılan yangın merdivenleri kullanmaı ile mefret kazanım sağlamlar.
Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. acil gestalt anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya dosdoğru birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin katkısızlıklı çhileışması ve kapıyı aptal kapatması gerekir.
Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu panik çabucak kapının kolayca açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine muvasala Yangın kapısı kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir.